Ako si zariadiť Xiaomi inteligentnú domácnosť

V tomto článku vám ukážeme tie najlepšie produkty pre zariadenie Xiaomi inteligentnej/smart domácnosti. Brali sme ohľad na praktickosť, cenu, kvalitu a estetickosť.

Už v roku 2018 spoločnosť Xiaomi oznámila, že postupne začne prinášat svoju inteligentnú technológiu do západného sveta. Do obchodov by mali prísť tri zariadenia – Mi Bedside Lamp, Mi LED Smart Bulb a Mi Smart Plug.

Keďže sú Xiaomi zariadenia kompatibilné s Alexa a Google Assistant, je zrejmé, že Xiaomi má v pláne byť významným hráčom v oblasti inteligentnej domácnosti aj mimo Číny.

Ak si myslíte, že Xiaomi je v inteligentnej domácnosti nováčikom, tak sa mýlite. V Číne je v predaji absolútna hora prepojenej elektroniky od Xiaomi.

A pod horou rozumieme horu: k dispozícii je viac ako 30 bezpečnostných kamier, päť modelov inteligentných chladničiek, štyri inteligentné reproduktory, pár práčok, desať robotických vysávačov…

Spoločnosť Xiaomi sa dokonca spojila s veľkými západnými menami – napríklad Philips a Honeywell – aby vytvorili co-brandové inteligentné domáce zariadenia.

A jej bývalé dcérske spoločnosti a veľké obchodné značky, s ktorými spolupracuje – Roborock a Yeelight – tiež hrajú veľkú rolu v rámci ekosystému Xiaomi Mi Home.

Xiaomi Mi Smart inteligentná domácnosť aplikácia

Aplikácia Xiaomi Mi Home

Aplikácia Mi Home je tak trochu zvláštna. Pri prihlasovaní musíte zvoliť svoj región. A to, čo tu vyberiete, skutočne ovplyvní, aké zariadenia môžete s aplikáciou synchronizovať. Naša rada – vyberte „Mainland China“ a pri párovaní s aplikáciou by malo byť pri výbere k dispozícii akékoľvek vami zakúpené zariadenie.

Môžete samozrejme hrať na istotu a zvoliť si „Európu“ a zaručiť vám stopercentný zážitok z anglického jazyka. Je pravdepodobné, že budete mať problém nájsť svoje novo zakúpené zariadenie Xiaomi na zozname.

Ak využijete našu radu a vyberiete výraz „Mainland China“, vyjde vám zvláštna obrazovka a ponuka v čínštine, ale celkovo (minimálne s anglickou verziou aplikácie Mi Home) by ste nemali mať príliš veľa problémov.

Rovnako ako každý dobrý inteligentný domáci ekosystém, umožňuje aplikácia aj nastavenie pravidiel a rutín, aj keď fungovanie mimo platformy Mi (aj keď je uvedená kompatibilita s Alexou) je často náročnejšie, ako stojí za to.

To by asi na úvod stačilo. Tu je náš výber najlepších inteligentných domácich zariadení Xiaomi, ktoré si teraz môžete kúpiť…

Najlepšie inteligentné domáce zariadenia Xiaomi

Xiaomi Mi smart inteligentná kamera

Xiaomi Mi Home Security Camera

Toto je verzia kamery Mi Home, ktorá bola sprístupnená západniarom. V predaji sú aj ďaleko lepšie verzie (viac ako 20 z nich, ako sme spomenuli vyššie), ale pre jednoduchosť a pre absolútne najlepší pomer cena – kvalita nehľadajte nič iné ako túto bezpečnostnú kamera s cenou okolo 35€.

Môže sa pochváliť nahrávaním Full HD, ultraširokouhlým objektívom až 130°, infračerveným dosahom 10 metrov, nočným videním, inteligentnou detekciou a obojsmernou hlasovou komunikáciou. Je to naozaj pekná a šikovná vec.

Xiaomi Mi smart inteligentná žiarovnka yeelight philips

Xiaomi Yeelight WiFi LED Žiarovka

V spolupráci s technológiou Yi Technology je konkurent spoločnosti Xiaomi Philips Hue taktiež oficiálne dostupný aj mimo Čínu a je k dispozícii pre zásuvky E27 alebo E26.

S farbami s rozsahom od 1700 K do 6500 K tieto svetlá nevyžadujú samostatné riadiace stredisko a je možné ich ovládať pomocou služieb Alexa a Google Asistent. K dispozícii je vyhradená aplikácia Yeelight pre ovládacie prvky, aj keď v aplikácii Mi Home fungujú rovnako dobre.

Xiaomi Mi smart inteligentná centrálna jednotka

Xiaomi Mi Smart Home Hub

Toto inteligentné domáce riadiace centrum budete potrebovať, aby ste mohli ovládať množstvo inteligentných domácich senzorov Xiaomi. Zapája sa priamo do elektrickej siete (budete- pravdepodobne potrebovať adaptér) ale nie je potrebné ho pripájať cez ethernet, takže je tento produkt zhruba taký bezproblémový, ako by ste dúfali.

Xiaomi Mi smart inteligentný vysávač roborock 5 max

Xiaomi Roborock S5

Roborock je spoločnosť podporovaná spoločnosťou Xiaomi s neustále sa zväčšujúcou kvantitou skvelých robotických vysávačov. Roborock S5 prináša výberovú zbierku funkcií z vyšších stupňov, ako je vlajková loď Roborock S6, ale za dostupnejšiu cenu.

Tento najlacnejší vysávač od Roborock je všetko, ale nie lacný, hoci ponúka neprekonateľnú kvalitu s výkonom, ktorý je v rozpore s jeho cenou. Pre tých, ktorí chcú len to najlepšie automatizované vysávanie a čistenie bez akéhokoľvek navigovania, sa v tejto cenovej hladine tomuto modelu jednoducho nič nevyrovná.

Xiaomi Mi smart inteligentný vypínač switch

Xiaomi Smart Bluetooth Switch

Ak máte veľa inteligentných domácich produktov Xiaomi a aplikácia sa vám zdá príliš kompikovaná, potom si môžete všetko zjednodušiť rozhádzaním pár týchto tlačidiel po dome.

Toto tlačidlo poskytuje jednoduché ovládacie prvky inteligentných zástrčiek, vypínačov a žiaroviek Xiaomi jedným klepnutím.

Xiaomi Mi smart inteligentná stolová lampa

Xiaomi stolová lampa 17698

Prenosná Xiaomi stolová lampa je charakteristická svojim jednoduchým no o to elegantnejším dizajnom. Flexibilné rameno lampy vydržalo počas testov tisícky ohybov, takže sa ľahko prispôsobí aj najnáročnejším užívateľom. Flexibilita ramena svetelného zdroja v 360° uhle umožňuje perfektné nasvietenie podľa vášho výberu. O mimoriadnu pohyblivosť sa stará pamäťovo-kovová technológia, ktorá zabezpečuje, že sa rameno lampy môže bez námahy vrátiť k vašim obľúbeným pozíciám.

Ak hľadáte podobný produkt s trošku iným dizajnom a s ovládaním cez aplikáciu či Alexu/Google, určite si pozrite: Xiaomi 6934177709937

Xiaomi Mi smart inteligentná lampa wifi

 

Xiaomi Air Purifier Pro

Čističku Xiaomi je takmer nemožné počuť a pracuje v priestoroch do 60 metrov štvorcových. K dispozícii je OLED displej, ktorý zobrazuje aktuálnu hodnotu kvality vzduchu. Spoločnosť Xiaomi zobrazuje stupnicu koncentrácie pre pevné častice spolu s údajmi o teplote a vlhkosti.

Má trojvrstvový 360-stupňový filter s predfiltrom PET, filtrom EPA a filtrom s aktívnym uhlím. Jeho výrobcovia uvádzajú, že dokáže vyčistiť 500 metrov kubických za hodinu. Je tiež vybavený laserovým snímačom častíc, ktorý je schopný spozorovať častice s priemerom iba 0,3 mikrónu.

xiaomi mi ai reprák speaker smart home

Xiaomi Mi Ai Smart reproduktor

Xiaomi Mi Smart Speaker je smart reproduktor, ktorý vie nielen prehrávať hudbu či podcasty, ale dokáže tiež reagovať na hlasové pokyny. Prostredníctvom povedaných príkazov môžete napríklad zistiť informácie o počasí, rozsvietiť či zhasnúť svetlo alebo spustiť robotický vysávač.

K čomu by bol reproduktor, keby nemal kvalitný zvuk? V tomto prípade sa môžete tešiť na 12wattový reproduktor s priemerom 63,5 milimetrov. Ten dokáže vydávať kvalitný zvuk vo všetkých pásmach – s krištáľovo čistými výškami a perfektnými basmi. Pokiaľ si zaobstaráte dva reproduktory, možno ich spárovať a užívať si ich stereo zvuk.

Reproduktor sa taktiež stane štýlovým doplnkom vašej domácnosti. Jeho telo v decentnej matne šedej farbe dopĺňa kovová mriežka reproduktora. Horný okraj je osadený farebným RGB LED osvetlením, ktoré môže reagovať napríklad na prehrávanú hudbu.

 

Xiaomi Mi smart inteligentný senzor set

Xiaomi Mi Smart Sensor Set

Veľkou výhodou tohto zabezpečovacieho setu je práve ochrana vášho domu alebo bytu proti votrelcom. Môžete tiež strážiť pohyb v miestnostiach alebo či sa v niektorej z nich neotvorilo okno či dvere. Súčasťou balíčka je okrem 2 senzorov pohybu, 1 diaľkového spínača, 2 senzorov okien / dverí tiež centrálna komunikačná jednotka.

Centrálna jednotka, ktorej súčasťou je aj reproduktor a svetlo, komunikuje so všetkými spomínanými senzormi a odosiela dáta do aplikácie Mi Home. Stačí ju len zapojiť do zásuvky. Dokáže svietiť až 16 miliónmi farieb RGB spektra. Súčasťou je dokonca aj online rádio, prípadne si ako upozornenie môžete nahrať svoj vlastný MP3 súbor.

Šikovný spínač možno naprogramovať pre diaľkové zapnutie alebo vypnutie, čo príde vhod, ak pri sebe nemáte svoj chytrý telefón. Pri programovaní potom máte na výber medzi jednoduchými príkazmi jedného, dvojitého alebo dlhého stisku.

Senzor dverí a okien detekujú otvorenie alebo naopak zatvorení dverí či okien. Tiež sú schopné si všimnúť, ak okno a dvere boli otvorené po určitý čas. V takom prípade vás, podľa vášho nastavenia, upozorní či vykonajú iný naprogramovaný automatický úkon.

Senzor pohybu podobne ako predchádzajúce senzory aj senzor pohybu vás dokáže upozorniť na nečakaný a podozrivý pohyb. Či už ide o nečakanú návštevu alebo vášho domáceho maznáčika, dokáže automaticky spustiť silný alarm. Navyše vie zapínať a vypínať zariadenia, ako sú osvetlenie alebo chytré čističky vzduchu pri príchode a odchode z domu.

 

Zhrnutie Xiaomi Smart Home:

Hoci produkty pre inteligentnú domácnosť od Xiaomi nie sú najlacnejšie a najviac cenovo dostupné, prinášajú do vašej domácnosti veľa užitočných funkcií a pohodlia. Toto smart vybavenie medzi sebou špičkovo funguje a komunikuje a pri prepojení s aplikáciou či riadiacou jednotkou sa nemusíte pri správnom nastavení o nič starať.

 

Ďalšie produkty a informácie môžete nájsť priamo na Xiaomi-Store🔗

 

Sledujte nás na Instagrame! SLEDOVAŤ🔗

 

Ako ďalšie si prečítajte: Ako sa rozhodnúť pre správny výber chladničky

 

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

1 thought on “Ako si zariadiť Xiaomi inteligentnú domácnosť”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *