iPhone14 2022: Všetky špecifikácie a podrobnosti, o ktorých sme doteraz počuli

Pripravili sme pre vás všetky špecifikácie a podrobnosti o ktorých sme doteraz počuli pre nový iPhone 14

Stále máme niekoľko mesiacov, do očakávaného príchodu nového iPhonu od Apple, ale to nezabránilo tomu, aby do sveta unikli útržky informácii o iPhone 14. Bude mať pod displejom Touch ID a konečne sa zbaví vrúbkovaného displeja? A čo odolnejšie telo z titánovej zliatiny? A skončí Apple zo zostavou štyroch telefónov a vynechá Mini? Iba čas ukáže.
Zatiaľ čo fanúšikovia Apple klebocú o nadchádzajúcom iPhone, zhromaždili sme pre vás všetky informácie o cene, dizajne a špecifikáciách iPhone 14 v snahe dať dohromady to, čo je pripravené pre vlajkovú loď Apple na rok 2022 ešte pred dátumom jej vydania.

iphone 14 2022 špecifikácie

Lepšia výdrž batérie iphone 14 

Apple iPhone 2022 by mohol ponúknuť lepšiu výdrž batérie, podľa správy taiwanského Economic Daily News (prostredníctvom MacRumors). Je to vraj kvôli novému 5G čipu, ktorý by mohol poskytnúť novému iPhonu aj Wi-Fi 6E konektivitu.

 

Prijatie Wi-Fi 6E

iPhone 14 by mohol byť vybavený Wi-Fi 6E, podľa novembrovej poznámky od Kuo, o ktorej informoval 9to5Mac. Analytik však tvrdí, že komponentov potrebných pre Wi-Fi 6E môže byť nedostatok. Hovorí sa, že náhlavná súprava VR od spoločnosti Apple má tiež Wi-Fi 6E.

 

čip A16

Predchádzajúce špekulácie boli, že celá séria iPhone 14 bude inovovaná na čip A16, čím sa vylepší posledný čip iPhone A15 v súlade s predchádzajúcim vzorom spoločnosti Apple. Kuo však v marci predpovedal, že A16 sa objaví iba v iPhone 14 Pro a Pro Max, zatiaľ čo 14 a 14 Max si ponechá A15.

Prečítajte si: Implantáty mikročipu, ktoré vám umožnia platiť rukou

120Hz ProMotion displej pre iphone 14

Všetky modely iPhone 14 by mohli obsahovať displej Apple ProMotion, ktorý momentálne majú iba varianty iPhone 13 Pro a Pro Max. ProMotion zvyšuje obnovovaciu frekvenciu obrazovky pre plynulejší výkon, až do 120 Hz. Ide skôr o špekulácie ako o skutočné fámy založené na zmenách v dodávateľskom reťazci spoločnosti Apple, ktoré by spoločnosti uľahčili ponúkať túto funkciu v ďalšej zostave.

Sú však špekulácie, že Apple bude naďalej ponúkať displeje ProMotion výhradne svojim modelom Pro. Analytik naznačuje, že čínsky výrobca BOE by bol jedným z dodávateľov LTPO OLED displejov spoločnosti Apple, ale spoločnosť momentálne nemá veľkú výrobnú kapacitu.

iphone 14 2022 recenzia

5G pripojenie

Apple predstavil 5G konektivitu do svojej zostavy iPhone 12 a neprekvapivo ju zahrnul aj do iPhone 13. Nie je dôvod sa domnievať, že neuvidíme aj iPhone 14s kompatibilný s 5G. Júlová správa od Nikkei Asian Review tiež predpovedá, že Apple v roku 2022 „prejde naplno na 5G“.

 

Príslušenstvo MagSafe iphone 14

Rovnako ako 5G, MagSafe bol predstavený pre iPhone v roku 2020 v zostave iPhone 12. Magnetické príslušenstvo zahŕňa peňaženky, batérie a nabíjačky a bola to jedna z našich obľúbených funkcií iPhone 12. iPhone 13 je tiež kompatibilný s MagSafe a to isté očakávame od ďalšej generácie telefónov Apple.

iphone 14 špecifikácie

Satelitné pripojenie

Funkcia iPhone 13, ktorá sa nenaplnila, bolo pridanie satelitného pripojenia. Umožnilo by to používateľom posielať textové správy cez satelit v oblastiach bez mobilného pokrytia, aspoň v núdzových situáciách. Je šanca, že práve táto funkcia bude vstavaná do iPhone 14.

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

1 thought on “iPhone14 2022: Všetky špecifikácie a podrobnosti, o ktorých sme doteraz počuli”

  1. I was excited to discover this website. I want to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and i also have you book-marked to look at new things on your website.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *