Realme 8 Pro recenzia, cena a špecifikácie

Realme 8 Pro recenzia, cena a špecifikácie – na toto všetko sa dnes pozrieme. Taktiež zhodnotíme fotoaparát a využitie batérie v reálnom živote a jej zakomponované zrýchlené nabíjanie (tzv. fast charging).

 

Realme 8 Pro recenzia cena špecifikácie

Úvod do sveta Realme 8

Začiatkom roku 2021 bol uvedený na trh model Realme
8, ktorý bol predchodcom čerstvo odhaleného Realme 8 Pro. Očakávaný model bude pravdepodobne cenovo najvýhodnejším telefónom čínskej značky v roku 2021.

Môj osobne najobľúbenejší aspekt Realme 8 Pro je jeho dizajn – kde je väčšina lacných telefónov pomerne hrubá a ťažko sa drží v jednej ruke. Realme 8 Pro je štíhly, ľahko sa drží a má krásnu textúru na zadnej strane.

Toto je taktiež pravdepodobne jeden z najlepších lacných telefónov s fotoaparátom na trhu, a to hlavne vďaka hlavnému objektívu s rozlíšením 108 MP. Vytvára fotografie vo vysokom rozlíšení, ktoré vám poskytnú dostatok priestoru na následné úpravy či orezanie.

K dispozícii je tiež 50 W nabíjanie, ktoré dobije batériu v takom čase, že si akurát stihnete pripraviť kávu, prečítať nás ďalší článok a so 100% môžete vyraziť z domu. Nabíjanie je oveľa rýchlejšie ako väčšina ostatných lacných telefónov a batéria spoľahlivo vydrží celý deň pri nenáročnom používaní.

Všetky tieto pozitívne body ukazujú to, ako Realme 8 Pro predbieha svoju konkurenciu. Jeho výkon a displej sú na rovnakej úrovni ako napríklad spoločností Redmi a Motorola. Neexistujú oblasti, v ktorých by bol tento telefón výrazne slabší ako jeho cenovo vyrovnaní súperi.

Mínusy tohto telefónu sú neuveriteľne malé: nie je k dispozícii bezdrôtové nabíjanie ani pripojenie 5G a silikónové puzdro dodávané s telefónom je také tesné, že keď ho nasádzate, myslíte si, že každú sekundu praskne.

Realme 8 Pro je teda cenovo dostupný telefón, s ktorým budeme porovnávať všetky ostatné prémiové nízkorozpočtové telefóny v roku 2021.

 

Cena a dostupnosť Realme 8 Pro

Realme 8 Pro bol uvedený na trh v mnohých regiónoch sveta, vrátane Veľkej Británie, ale nie v USA ani v Austrálii. V USA ho určite neuvidíte no v Austrálii je launch možný.

Telefón stojí okolo 300 eur, čo ho zaraďuje do kategórie prémiových lacných smartfónov.

Realme 8 Pro recenzia cena špecifikácie

Dizajn

Aj keď to určite nie je kompaktný telefón, Realme 8 Pro je v porovnaní so svojimi konkurentmi dosť malý, a je určite skvelý typ pre ľudí, ktorí nechcú obrovský smartphone. Je pomerne tenký a ľahký a má menšie telo, ako to bolo pri predchádzajúcich verziách.

Telo je pokryté plastom, ale má textúru, ktorá vyzerá a na dotyk pôsobí lepšie ako „štandardný“ plastový zadný kryt. Na zadnej strane sú slová ‘Dare to Leap‘ – heslo spoločnosti Realme. Všetky písmená nápisu sú veľké, a niekomu môžu pripadať výstredné, zatiaľ čo iným to neprekáža.

Telefón má port USB-C a 3,5 mm konektor pre slúchadlá. Jeho ovládač hlasitosti a hlavný vypínač sú umiestnené na pravom okraji telefónu. Vďaka svojej veľkosti a umiestneniu tlačidiel je Realme 8 Pro ľahko ovládateľný jednou rukou.

 

Displej

Obrazovka Realme 8 Pro má 6,4 palca, čo z neho robí dotykový displej menší ako u mnohých iných telefónov s podobnou cenou a je zdobený okrúhlim výrezom pre prednú kameru vľavo hore.

Displej má rozlíšenie 1080 x 2400, čo je celkom štandard pre… dobre, hocijaký iný smartphone. Je to rovnaké rozlíšenie používané väčšinou hier, aplikácií alebo streamovacích služieb, hoci nižšie ako rozlíšenie väčšiny špičkových vlajkových lodí ako Apple či Samsung.

Obnovovacia frekvencia je 60 Hz, čo je štandard pre telefóny za túto cenu, aj keď niektoré ju tlačia až na 120 Hz. Ak vám vyhovuje viac vyššia obnovovacia frekvencia, mali by ste zvážiť príplatok pri iných značkách.

Obrazovka vyzeral celkom dobre, s peknými žiarivými farbami, čo sa dá očakávať, pretože ide o AMOLED displej.

Prekvapivo pre telefón tejto ceny je tu snímač odtlačkov prstov na obrazovke.

Ako ďalšie si prečítajte: AKO SI VYBRAŤ PRÁČKU PODĽA VLASTNOSTÍ A TYPOV

Fotoaparáty

Hlavný fotoaparát Realme 8 Pro má 108 MP a nie je to prvý lacný telefón, ktorý má taký hlavný fotoaparát s vysokým rozlíšením. K tomu sa pridáva 8MP ultraširoký, 2MP fotoaparát s hĺbkovým snímaním, 2MP makro fotoaparát a 20MP na prednej strane.

„Vysoké rozlíšenie“ sa nemusí vždy rovnať „dobre vyzerajúcemu“, čo sa týka fotoaparátov pre smartfóny. V dobre osvetlených prostrediach vyzerajú obrázky dobre, s bohatými detailmi a kontrastom.

Musíme pochváliť predný fotoaparát, pretože selfie vyzerajú skvele – sú plné svetla a farieb. Režim Portrét je prekvapivo presný, pokiaľ ide o pridanie rozostrenia pozadia.

Záznam videa tu dosahuje až 4K pri 30 snímkach za sekundu alebo 1080p pri 60 snímkach za sekundu. K dispozícii je novinka v režime fotoaparátu s názvom AI Mixed Portrait, ktorý vám umožní natáčať okolie zadnou kamerou a súčasne sami seba – nejde o zrovna profesionálny režim, ale je zábavné sa s ním hrať.

Realme 8 Pro recenzia cena špecifikácie

Špecifikácie a výkon Realme 8 Pro

Realme 8 Pro má čipset strednej triedy Snapdragon 720G spárovaný s 8 GB RAM, takže to nie je zrovna výkonná procesorová jednotka, ale určite vám nepríde pomalá.

Realizáciou benchmarkového testu Geekbench 5 dosiahol Realme 8 Pro skóre 1679, čo je slušný výsledok v tejto cenovej triede. Je to iba kúsok pod modelom Moto G9 Plus (1690) a nad telefónom Google Pixel 5 (1600).

S telefónom nie sú žiadne problémy pri hraní. Hry sú vždy svižné a zriedka telefón zaostával alebo sekal.

Rovnako je to aj pri navigácii v telefóne, či už pri otváraní a zatváraní aplikácií alebo pri prechádzaní sociálnymi médiami – hoci vás rýchlosť navigácie telefónu nikdy nezhodí zo stoličky, nikdy vás nesklame.

 

Softvér

Realme 8 Pro je dodávaný s Androidom 11 a má Realme UI – zdá sa to prekvapivo podobné ako ColorOS od Oppo, „náhoda“, ktorú možno vysvetľuje skutočnosť, že Realme a Oppo sú súrodenecké spoločnosti.

Hlavným rozdielom od „sériového“ systému Android je farebná schéma, pretože predvolené ikony aplikácií a tapety sú v používateľskom rozhraní Realme veľmi svetlé. Niekomu to môže prekážať, takže si ich môžete zmeniť. Existuje veľká sada možností prispôsobenia, či už ide o tvary ikon aplikácií alebo ikonu snímača odtlačkov prstov.

 

Životnosť batérie

Realme 8 Pro má batériu s kapacitou 4 500 mAh a ľahko vydrží celý deň. Druhý deň používania sa však zdá nepravdepodobný, pokiaľ ho nepoužívate iba zriedka.

Nabíjanie je rýchle pri 50 W a úplné nabitie telefónu nám trvalo necelú hodinu. Nie je tu žiadne bezdrôtové nabíjanie, ale v prípade tejto ceny sa to dá očakávať.

  • Realme 8 Pro nájdete na: Realme 8 Pro heureka

Mám si kúpiť Realme 8 Pro?

Kúpte si ho, ak…

Máte radi rýchle nabíjanie
Vďaka napájaniu 50 W sa batéria Realme 8 Pro nabije v priebehu okamihu – nabíjanie cez noc môže byť minulosťou.

Chcete „kompaktný“ lacný telefón
„Kompaktný“ môže byť relatívny pojem, ale Realme 8 Pro je v porovnaní s konkurenciou pomerne malý telefón, takže ak nechcete namáhať ruku pri ovládaní smartfónu, je to dobrá voľba.

Nekupujte si ho, ak…

Potrebujete 5G
Existuje niekoľko telefónov za alebo dokonca nižšiu cenu, ako je cena Realme 8 Pro, ktorá ponúka pripojenie 5G, takže pokiaľ nie ste spokojní so 4G, môžete radšej zvážiť tieto.

Nemáte záujem o fotografie vo vysokom rozlíšení
108 MP fotoaparáty majú svoje výhody a nevýhody – ak neplánujete úpravy a orezávanie svojich fotografií, nemusíte tie výhody oceniť.

Chcete veľkú obrazovku
Niektoré lacné telefóny majú robustné displeje, vďaka ktorým uvidíte viac zo svojej hry alebo videa. Toto nie je jeden z nich.

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

1 thought on “Realme 8 Pro recenzia, cena a špecifikácie”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *