FIFA 22 – recenzia, herný zážitok

Inovácie vo všetkých režimoch a zásadný posun vpred v oblasti hrateľnosti, približuje EA SPORTS™ FIFA 22 Váš herný zážitok opäť o niečo bližšie k skutočnosti. V hre FIFA 22 hrateľnosť dostala znova úplne nový rozmer a množstvo skvelých noviniek. Môžete sa tešiť na väčšiu konzistentnosť brankárov, vďaka ich prepracovanému správaniu, ktoré prinesie väčší kľud na najdôležitejší post na ihrisku. Samozrejmosťou je aj nová fyzika lopty, výbušné šprinty (ktoré lepšie vystihnú zrýchlenie tých najrýchlejších hráčov) a úplne nové útočné taktiky, vďaka ktorým budete môcť kontrolovať hru Vášho tímu. Viac na pgs.sk

FIFA 22 sľubuje realistický futbal, technológia HyperMotion zaručí realistické animácie

Nové herné vlastnosti

Inteligencia brankárov – Úplne nový brankársky systém prináša do poslednej obrannej línie novú úroveň inteligencie, umožňuje spoľahlivejšie zastavenie strely a inteligentnejšie pohybovanie medzi žrďami.  V priebehu hry predstavuje bleskurýchle reflexy vo vychytaní útočníkov svetovej triedy.

FIFA 22 News on Twitter: "FIFA 22 goalkeepers will have 600 more animations: “When designing the new FIFA 22 goalkeepers, we had 3 major areas in mind: reliable saves, visual variety of

Fyzika lopty – Situácie zo skutočného sveta importované do FIFA 22 posúvajú fyziku lôpt na novú úroveň reality. Vyladené parametre vrátane rýchlosti, švihu, odporu vzduchu, trenia o zem znamenajú, že každý dotyk, strela, volej, prihrávka alebo dribling budú vyzerať ako v reálnom zápase.

FIFA 22' brings more realistic soccer to next-gen consoles on October 1st | Engadget

Výbušný šprint – Explosive Sprint, nový herný mechanizmus, ktorý mení dynamiku situácií jeden na jedného. Tento herný štýl vám dáva väčšiu kontrolu nad zrýchlením pri driblingu alebo bránení. Nalákajte súperov a rozhodnite sa, kedy využiť svoju rýchlosť, aby ste sa dostali preč od obrancu.

Fifa 22 review – a flamboyant multiplex of total football | Games | The Guardian

Nová taktika útočenia – Budujte svoj tím s rôznymi štýlmi v každej polovici ihriska pomocou nových útočných taktík, ktoré vám poskytnú väčšiu kontrolu. Držte loptu na svojej polovici a vybiehajte do rýchlych protiútokov, alebo hrajte nátlakovú hru s veľkou šancou skórovať i keď s veľkým rizikom inkasovania gólu.

FIFA 22 Player Instructions – Guide & Customization – FIFPlay

Vytvorte si vlastný klub – Vo FIFA 22 máte teraz možnosť vytvoriť si vlastný tím v manažérskej kariére.

FIFA 22 Career Mode features: Create-A-Club, Player Career, transfers & cutscenes - Dexerto

Začnite tým, že vyberiete názov svojho klubu a prezývku, ktoré bude používať komentátorský tím. Ďalej si vyberiete ligu, v ktorej chcete hrať, a potom si vyberiete tím, ktorý chcete nahradiť. Počet tímov, ktoré sa zúčastnia ligy, zostáva rovnaký. Tím, ktorý ste nahradili, však patrí do tímov zvyšku sveta. Môžete si vybrať akúkoľvek ligu v hre, vybojovať si cestu k sláve z najnižšej úrovne ligového systému danej krajiny alebo hrať proti najväčším svetovým tímom v najvyšších ligách. Potom si vyberiete konkurenčný klub z vašej ligy. Zápasy proti vášmu rivalovi budú v našom vysielacom zážitku považované za dôležitejšie a budú mať prospech z ďalšieho spravodajstva.

FIFA 22 Create a Club: Here's how the HUGE new Career Mode feature will work

Môžete si prispôsobiť domáce a hosťujúce súpravy svojho tímu, klubový erb aj svoj domáci štadión. Na výber je množstvo variácií a nemusíte sa báť, že vášmu tímu dôjde štýl. Môžete si zmeniť svoj štadión na začiatku každej novej sezóny

 

Herný zážitok

FIFA 22 je v skutku jedinečná vo svojej hrateľnosti. Niekedy mám pocit, že pozerám reálny futbalový zápas. Samozrejme je rozdiel, keď vlastníte hernú konzolu Playstation 4 a Playstation 5. Ak ste vlastníkom hernej konzoly Playstation 5, tak je vaša FIFA 22 oveľa bližšie k reálnemu futbalu ako to je na hernej konzole Playstation 4. Keďže som vlastníkom hernej konzoly Playstation 4, musím skonštatovať, že FIFA 22 na PS5 je oveľa prepracovanejšia ako na PS4. Samozrejme hlavný rozdiel nájdeme v samotnej grafike hry.

Ďalším vylepšením na PS5 sú mimo zápasové scény. Môžeme tu vidieť štadión pred zápasom bez divákov, príchod hráčov do kabíny alebo samotný príchod divákov na štadión. Ale čo platí pre obidve platformy, obrovský rozdiel oproti fife 21 je v hrateľnosti. Odrazené lopty, osobné súboje, akcie 1 na 1, strely na bránu sa stávajú čoraz reálnejšími a keď som prvýkrát zapol na mojej konzole hru FIFA 22, musel som sa s tým trošku pohrať aby som sa dostal do tempa. Hru FIFA 22 hodnotím veľmi pozitívne a odporúčam ju všetkým fanúšikom dobrého futbalu.

Hru si môžete zakúpiť:
PS4
PS5
XBOX ONE
PC

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *