Huawei Mate 40: cena, novinky a funkcie

Huawei Mate 40, Pro, Pro Plus a RS

Huawei Mate 40 a spolu s ním verzia Pro,  Pro Plus a super prémiový Porsche Design RS budú pravdepodobne poslednými významnými predstaviteľmi vlajkových telefónov v roku 2020. 

O tom, aké sú pre konzumentov významné, nás samozrejme ešte čaká diskusia. Bez plánovaného spustenia predaja v USA a bez prístupu k mobilným službám od Google boli oznámené na konci októbra.

Ale keď sa prenesieme cez tieto problémy, oplatí sa vďaka najnovšiemu špičkovému hardvéru o nich dozvedieť viac?

Čo treba vedieť?

  • Čo sú zač? Najnovšie telefóny Huawei
  • Kedy budú dostupné k predaju? Zatiaľ nevieme, ale pravdepodobne čoskoro
  • Koľko budú stáť? Začínajú na 899 €

Huawei Mate 40: uvedenie do predaja a cena

Rad Mate 40 bol predstavený 22. októbra, ale ešte si ho nemôžete objednať. Ak sa nachádzate v USA, nebudete si ho môcť kúpiť vôbec, rovnako ako všetky nedávne telefóny od Huawei, ktoré v krajine neuvádzajú.

Cena:

  • Mate 40 – 899 €
  • Mate 40 Pro – 1 199 €
  • Mate 40 Pro Plus – 1 399 €
  • Porsche Dizajn Huawei Mate 40 RS – 2 295 €
huawei mate 40
(Zdroj: Huawei)

Dizajn a displej Huawei Mate 40

Fotoaparáty

Tri hlavné modely Huawei Mate 40 vyzerajú podobne, majú zakrivenú obrazovku, výrez fotoaparátu v ľavom hornom rohu displeja a veľký kruhový blok fotoaparátov na zadnej strane.

Tento dizajn fotoaparátu sa v angličtine nazýva „Space Ring Design“ a je určite pútavý, pretože objektívy sú rozmiestnené do tvaru kruhu.

Farba

 Mate 40 a Mate 40 Pro prichádzajú v čiernom, bielom alebo striebornom prevedení skla alebo vegánskej kože v žltej alebo zelenej farbe, zatiaľ čo Mate 40 Pro Plus je ponúkaný v bielom alebo čiernom keramickom prevedení.

Vodeodolnosť

Odolnosť voči vode sa tiež líši, Pro a Pro Plus majú stupeň krytia IP68 (čo je štandard pre najnovšie telefóny), zatiaľ čo model Huawei Mate 40 má iba stupeň krytia IP53 – mali by ste sa preto snažiť ho nenamočiť.

Tlačidlá a reproduktory

Medzi ďalšie dizajnové detaily patria fyzické aj virtuálne ovládače hlasitosti (nastavenie hlasitosti pomocou zaobleného okraja obrazovky) a duálne stereo reproduktory navrhnuté tak, aby ponúkli silné basy a kvalitný zvuk.

Displej

Čo sa týka obrazovky, Mate 40 má 6,5-palcovú obrazovku s rozlíšením 1080 x 2376 s 90 Hz a zakrivenými hranami o 68 stupňov.

Huawei Mate 40 Pro a Mate 40 Pro Plus majú naopak 6,76-palcovú obrazovku s rozlíšením 1344 x 2772 so strmo zakrivenými hranami o 88 stupňov a obnovovacou frekvenciou 90 Hz.

huawei mate 40 techradar
(Zdroj: TechRadar)

Huawei Mate 40 kamera a batéria

Všetky modely Huawei Mate 40 majú hlavný fotoaparát s rozlíšením 50MP, ale ostatné objektívy sa líšia. Pokiaľ vám nejde o každučký detail na vašich fotkách alebo videách, pokojne preskočte k ďalšiemu nadpisu.

Na štandardnom Mate 40 získate 16MP ultraširoký a 8MP teleobjektív ponúkajúci 3x optické zväčšenie a optickú stabilizáciu obrazu.

Huawei Mate 40 Pro zaujme vďaka ultraširokému fotoaparátu s rozlíšením 20 MP a periskopu s rozlíšením 12 MP s 5-násobným optickým zväčšením a takisto optickou stabilizáciou obrazu. Na prednej strane je tiež fotoaparát s dvoma objektívmi, ktorý sa skladá z 13 MP snímača a 3D hĺbkového senzora.

Mate 40 Pro Plus pridáva optickú stabizáciu obrazu k hlavnému objektívu s rozlíšením 50 MP a potom má ultraširoký fotoaparát s rozlíšením 20 MP, periskopový fotoaparát s rozlíšením 8 MP (s 10-násobným optickým zväčšením), teleobjektív s rozlíšením 12 MP (s 3x optickým zväčšením) a kameru na snímanie hĺbky.

Huawei Mate 40 Kamera
(Zdroj: TechRadar)

Batéria

Pokiaľ ide o výdrž batérie, model Huawei Mate 40 má 4 200 mAh s momentálne nepotvrdenou rýchlosťou nabíjania, zatiaľ čo modely Mate 40 Pro a Pro Plus majú batériu s kapacitou 4 400 mAh s 66 W zapojením a 50 W bezdrôtovým pripojením – obe by mali byť veľmi rýchle.

Čo sa Mate 40 RS týka, predpokladáme, že sa bude batériou rovnať modelom Pro a Pro Plus.

Špecifikácie a funkcie Huawei Mate 40

Všetky modely Mate 40 majú čipy Kirin 9000. Jedná sa o 5nm čipovú sadu, podobne ako A14 Bionic, ktorý poznáme z rady iPhone 12. Spoločnosť Huawei o Kirin 9000 urobila veľké tvrdenia, tak sme zvedaví.

Spoločnosť tvrdí, že jej CPU je o 10% rýchlejší ako procesor v Snapdragon 865 Plus (čo je aktuálna špičková čipová sada Android), pričom GPU je o 52% rýchlejší a NPU (jednotka neurálneho spracovania) je 2,4-krát rýchlejšia. Je údajne tiež energeticky účinnejší ako Snapdragon 865 Plus.

Všetky telefóny tiež podporujú 5G a fungujú na platforme Android s rozhraním EMUI 11 spoločnosti Huawei. Rovnako ako pri všetkých nedávnych telefónoch Huawei neexistuje prístup do Obchodu Google Play ani k aplikáciám od Google.

Čo sa týka RAM a úložiska, v Mate 40 je 8 GB RAM a 128 GB úložisko, v Mate 40 Pro získate 8 GB RAM a 256 GB úložisko, v Mate 40 Pro Plus je 12 GB RAM a 256 GB úložisko, a v Porsche Design Huawei Mate 40 RS je k dispozícii 12 GB RAM a 512 GB úložisko

 

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *