Apple Watch Series 6 vs SE: Rozdiely a porovnanie

Najnovšie smart hodinky od Apple: Apple Watch Series 6 vs SE, rozdiely a porovnanie. Na toto sa pozrieme v tomto článku, aby sme vám pomohli si vybrať.

 

Na septembrovom virtuálnom podujatí spoločnosti Apple boli na trh uvedené dva nové typy inteligentných hodiniek: Apple Watch Series 6 a Apple Watch SE. Obidve zariadenia používajú WatchOS 7, ale pretože Watch SE sú cenovo dostupnejšou verziou spoločnosti Apple, majú menej funkcií a čip S5, ktorý priniesla na trh verzia Apple Watch Series 5.

apple watch series 6 vs se porovnanie

 

 

 

 

 

 

Hodinky Series 6 začínajú na 429 eurách (399 dolárov), zatiaľ čo SE stoja 299 eur (279 dolárov). Ak vás zaujímajú tieto inteligentné hodinky, ale nie ste si istí, ktoré by ste si mali zaobstarať, prečítajte si náš článok a porovnanie týchto dvoch variant.

Apple Watch kúpite tu:

Dizajn: Podobný vzhľad, ale Apple Watch Series 6 má viac dizajnových možností

Hodinky Series 6 aj SE majú rovnaký displej a rozlíšenie, takže získate rovnaký zážitok zo sledovania. Sú tiež vode odolné, takže s nimi môžete plávať.

Hodinky Series 6 majú však viac možností dizajnu a farieb. Okrem štandardných strieborných, sivých a zlatých hliníkových farieb Series 6 prichádza v modrej a červenej farbe. Má tiež oceľovú a titánovú variantu s rôznymi farebnými možnosťami v oboch materiáloch.

Series 6 má always-on displej, ktorý bol pôvodne predstavený v minulom roku pri hodinkách Series 5. Always-on znamená, že displej je neustále zapnutý a vy nemusíte zdvíhať zápästie ani klepnúť na displej, aby ste sa pozreli na čas alebo skontrolovali upozornenia.

apple watch series 6 vs se

Hardvér: Apple Watch Series 6 prichádza s meraním kyslíka v krvi

Hodinky Series 6 majú najnovšiu čipovú sadu S6, zatiaľ čo Series SE majú systémový čip S5. Aj keď Apple Watch SE nie sú také pokročilé ako Series 6, SE sú dvakrát rýchlejšie ako Series 3.

Apple tvrdí, že Series 6 a SE vydržia 18 hodín, rovnako ako predchádzajúce generácie Apple Watch. Pre SE chýba podpora stále zapnutého displeja (always-on). Aj kvôli tomu je ich použitie v reálnom svete dlhšie ako pri Series 6. Výdrž sa blíži na deň a pol, pričom Apple Watch 6 mierne zaostávajú.

Jednou z hlavných aktualizácií, ktoré sú iba na hodinkách Series 6, sú snímače, ktoré merajú hladinu kyslíka v krvi. Známe ako oximeter, dokážu zhromaždiť dôležité informácie o vašom dýchaní a krvnom obehu za iba 15 sekúnd.

Aplikácia Blood Oxygen bude väčšinou merať váš stav na pozadí, napríklad počas spánku, ale používatelia ho tiež môžu aktivovať ručne.

 

Software: WatchOS 7 pre obidve varianty Apple Watch

V systéme WatchOS 7 je novinka nazývaná Family Setup (rodinné nastavenie). Toto umožňuje používateľom spárovať svoj iPhone s Apple Watch niekoho iného, či už je to člen rodiny ako malé dieťa alebo starší dospelý. Potom môžete použiť ovládacie prvky, ako napríklad obmedzenie kontaktov a stiahnutí aplikácií alebo automatické sledovanie polohy.

WatchOS 7 taktiež prichádza s radom nových ciferníkov, vrátane tých pre nálepky Memoji.

apple watch se vs series 6 porovnanie

Ako ďalšie si prečítajte: Realme 8 Pro recenzia, cena a špecifikácie

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *