Xiaomi Mi 11: cena, novinky, parametre

Mohlo by byť Xiaomi Mi 11 jedným z najväčších smartfónov roku 2020? Možno by to nebolo prekvapenie vzhľadom na obrovský nárast popularity tejto značky v rokoch 2019 a 2020. V tomto článku vám predvedieme Xiaomi Mi 11, jeho cenu, novinky, parametre a dátum vydania.

xiaomi mi 11 vydanie predaj cena novinky

Je to už nejaký čas, čo boli Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro uvedené na trh, a spoločnosť prešla od dvoch vlajkových lodí k uvedeniu telefónov ako Black Shark 3, Redmi Note 9S, Poco F2 Pro a Xiaomi Mi 10T.

Xiaomi Mi 11 by sme sa mali dočkať začiatkom roku 2021 – to bude pravdepodobne hlavné zariadenie spoločnosti (teda kolekcia zariadení, ak existuje aj model Lite a Pro) na rok 2021, s jeho najlepším možným hardvérom a softvérom.

Až do začiatku novembra sme sotva počuli niečo o Xiaomi Mi 11 a po tomto termíne nás zaplavili množstvom informácií. Všetko, čo sme doteraz počuli, je podrobne uvedené nižšie.

Čo treba vedieť?

  • Čo sú zač? Prémiový smartphone od spoločnosti Xiaomi

  • Kedy budú dostupné k predaju? V Číne bude dostupný už 28. decembra a globálne pravdepodobne do konca januára 2021

  • Koľko budú stáť? V rozmedzí od okolo 850€ až do 1150€ podľa modelu

xiaomi mi 11 cena datum vydania novinky

Dátum vydania a cena Xiaomi Mi 11

Mi 11 príde už 28. decembra v Číne a my sa na neho môžeme tešiť až koncom januára 2021.

Týmto dátumom by sa telefón dostal tiež pred konkurenciu, ktorá prišla začiatkom roku 2020, ako sú Oppo Find X3, Samsung Galaxy S21 a Huawei P50

Cenu Xiaomi Mi 11 zatiaľ nepoznáme a je ťažké ju uhádnuť, pretože Mi 9 a Mi 10 boli v tomto ohľade veľmi odlišné – prvý bol v strednej triede, ale pri skupine Mi 10 sa zdalo, že to spoločnosť chce skôr tlačiť do prémiovejších tried.

Hlavné parametre a novinky Xiaomi Mi 11

Hlavným potvrdeným údajom o Xiaomi Mi 11 je, že bude používať čipset Snapdragon 888, najnovší špičkový procesor od Qualcomm. Spoločnosť Xiaomi to oznámila pri uvedení čipových sád.

Taktiež boli odhalené parametre ako napríklad Super AMOLED displej s QuadHD+ rozlíšením a obnovovacou frekvenciou 120Hz.

Zariadenie ponúkne rýchle káblové nabíjanie s výkonom 50 W a k dispozícii bude aj 30 W bezdrôtové nabíjanie. Batéria bude mať kapacitu až 4780 mAh. Verzia Pro má ponúknuť 120 W káblové nabíjanie a 80 W bezdrôtové nabíjanie.

Operačná pamäť bude mať 8 alebo až 12 GB a vnútorné úložisko 128 alebo 256 GB.

 

Prečítať ako ďalšie: https://allforsurprise.235.sk/blog/mobilne-telefony-vhodne-na-vianoce-2020/

Xiaomi Mi 11 v špeciálnej koženej verzii

Xiaomi bude ponúkať variant s koženým zadným krytom. Niečo podobné priniesol na trh LG G4 pred cca 5 rokmi. Xiaomi však potvrdilo, že kryt vymeniteľný nebude a zatiaľ nepoznáme ani jeho farební varianty.

Xiaomi Mi 11 a výkonnosť jeho Snapdragon 888: je najlepší?

Geekbench nám ukázal porovnanie s viacerými procesormi. S konkurenčnými Android zariadeniami nemal najmenší problém a je to jednoznačne najvýkonnejší model. Porovnanie s procesorom od Apple A14 Bionic však ukázalo, že Apple má predsa len navrch. Avšak pri klasickom používaní to bude viac menej jedno a rozdiel si ani len nepovšimnete.

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *