Porovnanie modelov Apple iPhone pre rok 2021

Pozreli sme sa na porovnanie modelov Apple iPhone pre rok 2021, aby sme vám pomohli vybrať ten pravý. 

 

Spoločnosť Apple v súčasnosti predáva dvanásť modelov iPhone, ktoré sú kombináciou nových telefónov z minulého roku a modelov z roku 2018 v cene od 400 € do 1 500 €:

Model Najnižšia cena (€) Veľkosť obrazovky (palce) Počet zadných kamier Procesor Dátum začiatku predaja
iPhone SE 430 4.7 1 A13 Bionic Apríl 2020
iPhone XR 535 6.1 1 A12 Bionic Okt. 2018
iPhone 11 590 6.1 2 A13 Bionic Sept. 2019
iPhone 12 Mini 690 5.4 2 A14 Bionic Nov. 2020
iPhone 12 780 6.1 2 A14 Bionic Okt. 2020
iPhone 12 Pro 1100 6.1 3 A14 Bionic Okt. 2020
iPhone 12 Pro Max 1180 6.7 3 A14 Bionic Nov. 2020

 

Možno si všimnete, že predajcovia tretích strán ponúkajú ďalšie staršie modely, napríklad iPhone X. Aby rozhodovanie nebolo moc jednoduché, niektoré telefóny iPhone majú dva fotoaparáty, iné tri a ďalšie štyri (vrátane selfie kamery vpredu). Potom existuje skutočnosť, že takmer všetky súčasné telefóny iPhone majú Face ID, ale jeden model, konkrétne iPhone SE (2020) je pravdepodobne posledný svojho Touch ID druhu. Mať veľa možností nie je zlé, ale niekedy to môže byť chaotické.

Aby sme vám pomohli zistiť, ktorý iPhone je pre vás najlepší, pripravili sme každému modelu vlastnú kategóriu, v ktorej je najlepší.

Ak však hľadáte ďalšie možnosti mimo ponuky spoločnosti Apple, prečítajte si náš ďalší článok, ktorý vám pomôže nájsť najlepší telefón pre vaše potreby.

iPhone 12 a iPhone 12 mini porovnanie

Najlepší iPhone pre väčšinu ľudí

iPhone 12

Vďaka podpore 5G, ktorá je jeho korunnou vlastnosťou, predstavuje iPhone 12 začiatok novej generácie iPhone. Spomedzi štyroch telefónov série 12 od spoločnosti Apple je miesto klasickej 12-ky trochu zatienené jej súrodencami. Ak sa ale pozriete pozorne, uvedomíte si, že je to v podstate iPhone 12 Pro so znížením ceny o 170 dolárov. Oba majú rovnaký dizajn, rovnaký displej, rovnaký šialene rýchly čip A14 Bionic, rovnakú podporu 5G, rovnakú podporu pre nabíjanie MagSafe, rovnaké selfie, široké a ultraširoké fotoaparáty.

Čo vám chýba, keď nejdete do Pro? Nedostanete dedikovaný teleobjektív, schopnosť fotografovať fotografie Apple ProRaw alebo nádherne matný povrch zadnej strany a lesklé boky z nehrdzavejúcej ocele. Namiesto toho získate lesklý povrch zadnej strany a bočné strany z matného hliníka. Ak sa rozhodnete zaobstarať si iPhone 12 a môžete si dovoliť priplatiť o 50 eur viac, odporúčam upgradovať zo 64 GB úložiska na 128 GB.

Prečítajte si našu recenziu na Apple iPhone 12.

 

Najlepší iPhone celkovo

iPhone 12 Pro Max

Ak chcete najväčšiu obrazovku a najdlhšiu výdrž batérie na akomkoľvek iPhone, aký sa kedy vyrobil, iPhone 12 Pro Max skutočne stojí za svoju cenovku 1 180 eur. A áno, ak chcete z fotografií a videí dostať každú poslednú kvapku kvality obrazu, potom ste pri tomto iPhone správne.

Okrem toho, že je 12 Pro Max najväčší a najťažší iPhone, má funkcie pre fotografie a video, ktoré nenájdete na žiadnom inom modeli. Nový teleobjektív na fotoaparáte 12 Pro Max má 2,5-násobné optické zväčšenie v porovnaní s dvojnásobným optickým zväčšením na fotoaparáte 12 Pro. Hlavný širokouhlý fotoaparát na fotoaparáte 12 Pro Max má väčší snímač, ktorý podľa spoločnosti Apple dosahuje zlepšenie schopnosti pri slabom osvetlení o 87%. V porovnaní s bežným telefónom iPhone 12 Pro je ťažké si všimnúť tieto vylepšenia, pretože spracovanie obrazu na ostatných zariadeniach Apple je také dobré.

Aby sme tomuto modelu ešte viac pomohli, model 12 Pro Max má optickú stabilizáciu obrazu založenú na snímačoch namiesto OIS na báze objektívu, ktorý sa nachádza na modeloch 12, 12 Mini a 12 Pro. Stabilizáciou snímača získate ekvivalent zastavenia svetla, čo je opäť pôsobivé.

Rovnako ako iPhone 12 Pro dokáže snímať aj fotografie Apple ProRaw. Ak zvládnete veľkosť tohto telefónu, stojí to za každú korunu jeho vysokej ceny.

iphone 11 porovnanie iphonov 2021

Najlepší iPhone z hľadiska kvality a ceny

iPhone 11

Ak nepotrebujete podporu pre 5G, iPhone 11 za 590 eur predstavuje najlepšiu ponuku celkových vlastností. Za tú cenu dostanete výborné veci, ako procesor A13, vynikajúce fotoaparáty, solídnu výdrž batérie a výber zo šiestich farieb. Na rozdiel od série 12 s rovnými bočnými stranami má 11 zakrivené strany, ktoré môžu niektorí uprednostniť.

Najväčšou nevýhodou je obrazovka v starom štýle, ktorá namiesto OLED používa LCD panel. Nenechajte sa tým však odvrátiť, obrazovka vyzerá pri každodennom používaní stále dobre. Rovnako ako iPhone 12, ak máte v rozpočte 50 eur navyše, odporúčam si zaobstarať 128GB verziu.

 

Najlacnejší iPhone (a jediná možnosť Touch ID)

iPhone SE (2020)

Za 430 eur by ste si mohli myslieť, že jediným lákadlom iPhone SE (2020) je jeho cena. Je pravda, že je to najdostupnejší iPhone na tomto zozname a to je veľká vec. Navonok má iPhone SE rovnaké telo ako iPhone 8. Je to jediný iPhone v tomto zozname, ktorý má Touch ID, čo je v pandemických časoch vlastne plus, pretože masky na tvári robia z Face ID frustrujúci zážitok.

Vo vnútri má SE rovnaký procesor A13 ako iPhone 11, ktorý dodáva fotoaparátu z roku 2017 silu iPhone z roku 2020. SE podporuje 4G a je jediným telefónom v tomto zozname, ktorý má klasický dizajn pre iPhone. Ale s možnosťou spustiť najnovšiu verziu iOS je to rovnako dôležité ako kedykoľvek predtým.

iphone 12 mini najpepšie iphony pre rok 2021

Najlepší malý iPhone

iPhone 12 Mini

Kto povedal, že malé telefóny v roku 2021 neexistujú? IPhone 12 Mini je vynikajúci, pretože má všetko, čo má iPhone 12 – len je menší. Má rovnaký plochý dizajn, podporu 5G a OLED obrazovky s podporou HDR. Obrazovka je pokrytá keramickým štítom spoločnosti Apple. Telo má hodnotenie IP68 pre odolnosť proti prachu a vode a podporuje bezdrôtové nabíjanie a príslušenstvo MagSafe. Má rovnaký procesor A14 Bionic, beží na ňom rovnaký softvér iOS 14 a dokonca má rovnaké fotoaparáty. iPhone 12 a 12 Mini sú rovnaké telefóny. Ale jeden je malý a druhý nie.

To znamená, že iba odporúčam, aby ste si 12 Mini zaobstarali pre jeho veľkosť. Je o 100 eur lacnejší ako iPhone 12, čo môže byť lákavým dôvodom na kúpu telefónu, ak sa snažíte ušetriť peniaze. Ak však nie ste v poriadku s malým telefónom, mohla by vás frustrovať jeho veľkosť alebo životnosť batérie „sotva vydrží cez deň“. Rovnako ako v prípade iných telefónov na tomto zozname, keď si to môžete dovoliť, odporúčam zaplatiť o 50 eur viac a zaobstarať si verziu so 128 GB úložného priestoru.

 

Najlepšia alternatíva pre iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro

IPhone 12 Pro Max je v podstate špičkový iPhone. Ale jeho veľkosť, váha a cena budú pre mnohých odbočkou. Tam prichádza na rad iPhone 12 Pro s hodnotou 1100 eur. Poskytuje rovnako pevné vyhotovenie a prémiovú povrchovú úpravu. Získate iba menšiu obrazovku, menšiu batériu a 2-násobný teleobjektív namiesto 2,5-násobného teleobjektívu, ktorý sa nachádza v Pro Max.

najlepšie iphony pre rok 2021 iphone xr

Alternatívna možnosť pre iPhone do 550 eur

iPhone XR

Je tu iPhone SE, ktorý je o 100 eur lacnejší a má novší procesor. Ale iPhone XR ponúka niečo, čo SE nie. Je súčasťou novej generácie dizajnu iPhone od spoločnosti Apple, ktorá začala od iPhone X. Model XR má Face ID, veľkú 6,1-palcovú obrazovku a je dodávaný v šiestich farbách namiesto troch, v ktorých prichádza SE.

Ale potom je tu iPhone 11, ktorý je o 100 eur drahší a má novší procesor a nové fotoaparáty vrátane ultraširokého fotoaparátu, ktorý XR nemá. IPhone XR je ale lacnejší. Ak teda hľadáte cenovo dostupný iPhone, ktorý zahŕňa modernejší dizajn a funkcie spoločnosti Apple, je iPhone XR vynikajúcou voľbou. Aj pri tomto modeli je lepšie priplatiť si aspoň za 128GB úložisko.

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *