Playstation 5 – všetko, čo potrebujete vedieť

Dlho očakávaná herná konzola Playstation 5, bude dostupná na slovenskom trhu od začiatku decembra.

Je to už sedem rokov čo naposledy SONY COMPUTER ENTERTAINMENT  vydala jednu z najpredávanejších herných konzol a to Playstation 4. Bude na tom Playstation 5 ešte lepšie ako je jej starší súrodenec?

Nová generácia hrania

Konzola SONY PlayStation 5 prichádza s podporou 8K hrania! S 4K TV, hry pre Playstation 5 doručia neslýchanú vizuálnu precíznosť, ako kvalitu rozlíšenia 4K pri 120 Hz, ktorá dodáva pozoruhodnú čistotu až po najmenšie detaily. Popri omračujúco energických HDR farbách, sa herné dobrodružstvá prebúdzajú k životu s neuveriteľnou energiou.

Dizajn

Vývojári sa vrátili k známej farebnej kombinácii ako to bolo pri prvej hernej konzole Playstation 1. Biela a čierna. Tlačidlo CREATE ponúka nové spôsoby tvorenia obsahu a zdieľania s priateľmi.playstation 5 ps5
Veľkým pozitívom je vstavaný dotykový displej, ktorý teraz zobrazuje unikátnu svetelnú odozvu, čo pridáva hrám extra dimenziu. Svetelný pásik sa rozsvecuje rôznymi farbami podľa akcií, ktoré budete v hrách vykonávať.

Bezdrôtový ovládač Sony DualSense

Ovládač DualSense prichádza s novým dizajnom kladúcim precíznosť hrania do Vašich rúk.
DualSense predstavuje nové možnosti funkcie vibrovania, kde starú technológiu rumble nahrádza haptická odozva, vďaka ktorej môžu hráči cítiť pri hraní širšiu škálu odozvy pre ešte lepšie ponorenie sa do herného sveta.

playstation 5 ovladac dualsenseĎalšou úpravou prešli tlačidlá R2 a L2, ktoré spoločnosť po novom nazýva adaptívne tlačidlá. Vývojári môžu v nových tituloch nastaviť odpor jednotlivých tlačidiel, čo prináša rôzne možnosti využitia pri úkonoch ako sú napríklad naťahovanie luku, streľba z rôznych zbraní, či jazda po meniacom sa teréne. SONY samozrejme počúva svojich hráčov a ovládač DualSense prechádza na nabíjanie cez USB C. Ovládač taktiež ponúka vstavaný mikrofón pre jednoduchú komunikáciu pri hraní bez používania slúchadiel! Ovládač má vstavaný citlivý akcelometer a gyroskop, ktoré budú zaznamenávať pohyby, nakláňanie a otáčanie Vášho bezdrôtového ovládača DualSense. Ovládač si budete môcť nabiť vďaka hocijakému USB portu a prenášať dáta cez USB kábel.

Očakávané hry pre Playstation 5

Ako najočakávanejšie hry pre hernú konzolu Playstation 5 budú Assassin´s creed Valhala, Farcry 6, Fifa 21, NBA 2k21 alebo pokračovanie Marvel´s Spiderman: Miles Morales. Asi najväčšia konšpirácia hovorí o tom, že s príchodom Playstation 5 by vývojári z Rock Star Games mali vydať ďalšiu hru zo sérií GTA, Grand Theft Auto 6.

ps5 spiderman miles morales ps5 nba 2021 2k21 ps5 far cry 6 limited edition

Technické špecifikácie

  • CPU: 8 jadrový procesor s frekvenciou jadra 3.5GHz, založený na technológii AMD Zen 2
  • GPU: 10,28 TFLOPs RDNA, 36 CU 2,23GHz grafika založená na vlastnej RDNA 2 architektúre
  • Pamäť: 16GB GDDR6 / 256-bit
  • Pevný disk: 825GB SSD s rýchlosťou 5,5 GB/s čo je 100x rýchlejšie ako PS4. Taktiež máte možnosť pripojiť externý HDD, kde rýchlosť načítavania bude 100 MB/s
  • OvládačBezdrôtový ovládač Sony DualSense
  • Zobrazovanie: 8K / 4k 120 Hz
  • Raytracing: Najnovšia technológia 3D zvuku Tempest 3D AudioTech, čím dodáva ešte väčší realizmus do hier než kedykoľvek predtým

close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *