Apple Watch 7 vs 6: Porovnanie, rozdiely a zmeny

Prinášame vám každý významný rozdiel medzi novými Apple Watch 7 a ich predchodcom Apple Watch 6.

 

Apple Watch 7 vs 6: Najväčšie zmeny

Okraje, ktoré rámujú displej hodiniek, sú o 40 % menšie na sérii 7 v porovnaní so sériou 6, čo im pomáha získať väčšiu obrazovku bez toho, aby bolo zariadenie celkovo oveľa väčšie. Je to podobné tomu, ako sa teraz zväčšili obrazovky smartfónov, keď väčšina veľkých výrobcov telefónov odstránila rámiky, na ktorých sa kedysi nachádzali fyzické domáce tlačidlá a fotoaparáty zariadenia.

Apple tiež vylepšuje obrazovku iným spôsobom: jas. Spoločnosť tvrdí, že displej nových inteligentných hodiniek by mal byť o 70% jasnejší ako jeho predchodca, ale iba v interiéri v režime stáleho zapnutia, keď je zápästie dole.

Zväčšená obrazovka Apple Watch Series 7 tiež znamená, že prichádzajú v nových veľkostiach: 41 milimetrov a 45 mm. To nahrádza možnosti veľkosti 40 mm a 44 mm pre sériu 6. Apple tiež robí niekoľko vylepšení v používateľskom rozhraní Apple Watch, aby využil väčší displej.

Apple Watch Series 7 budú prvé, ktoré dostanú novú QWERTY klávesnicu, ktorá vám umožní písať na hodinkách podobne ako na telefóne.

Ďalším veľkým spôsobom, akým Apple zmenil dizajn série 7, je odolnosť. Najnovšie nositeľné hodinky od spoločnosti Apple sú jej prvými inteligentnými hodinkami, ktoré prichádzajú s odolnosťou proti prachu IP6X a uvádzajú, že kryštál, ktorý pokrýva prednú obrazovku, je o 50 % hrubší ako pri sérii 6. Naďalej budete mať tiež vodotesnosť do 50 metrov, rovnako ako Séria 6.

 

Výdrž batérie: Rovnaká ako pri Series 6, ale s rýchlejším nabíjaním

Apple Watch Series 7 nezískajú dlhšiu výdrž batérie, ale získajú inú skvelú vec: rýchlejšie nabíjanie. Apple tvrdí, že séria 7 vydrží aj naďalej až 18 hodín na jedno nabitie. Nabije sa však až o 33 % rýchlejšie ako jej predchodca, ak sa použije s magnetickým rýchlonabíjacím káblom USB-C.

To by malo zjednodušiť používanie série 7 na monitorovanie spánku, pretože bude jednoduchšie nabiť batériu hodiniek, keď budete mať počas dňa pár voľných minút. Napriek tomu konkurenčné inteligentné hodinky, ako sú napríklad tie od Fitbit, vydržia na jedno nabitie aj niekoľko dní.

apple watch 6 vs 7 porovnanie

Farby: Nové farebné možnosti pre Apple Watch 7

Okrem väčšieho displeja Apple aktualizuje aj dizajn svojich inteligentných hodiniek tým, že im dáva nové farebné možnosti. Hliníková verzia, ktorá je zvyčajne najlacnejším modelom v zostave Apple, bude k dispozícii v piatich nových variantoch: midnight, starlight, zelená, modrá a Product Red.

Model starlight je povrchová úprava z bieleho zlata, ktorá zdanlivo nahrádza strieborný model. Pritom midnight vyzerá ako čierna, ktorá je tmavšia ako kedysi vesmírne šedá. Ale budeme musieť počkať, kým neuvidíme Series 7 osobne, aby sme skutočne vedeli, ako tieto farby vyzerajú a ako sa porovnávajú so sériou 6.

Zelená je úplne nová farebná možnosť pre Apple Watch, zatiaľ čo modrá zo série 7 sa zdá byť svetlejšia ako námornícka modrá, ktorú spoločnosť Apple uviedla na trh pre sériu 6. Červený model nevyzerá úplne inak na základe vykreslení Apple, ale na istotu si budeme musieť počkať, kým hodinky neuvidíme.

apple watch series 6 vs series 7

Funkcie výkonu a zdravia: Pravdepodobne rovnaké ako Apple Watch Series 6

Zdá sa, že Apple Watch 7 budú zdieľať mnohé z charakteristík výkonu Apple Watch Series 6. Apple počas svojho uvedenia na trh nespomenul nič o procesoroch, čo signalizuje, že pravdepodobne ponúkne podobný výkon ako Series 6.

Series 7 sa dodáva s aplikáciou EKG a schopnosťou merať hladinu kyslíka v krvi rovnako ako Series 6. Získate tiež ďalšiu sadu zdravotných funkcií Apple, ako je monitorovanie spánku, sledovanie priebehu cvičenia a kompatibilita s Apple Fitness Plus.

Keďže Series 7 sú prémiové inteligentné hodinky spoločnosti Apple, je pravdepodobné, že zdedia mnoho funkcií Series 6. Može to byť napríklad núdzové SOS, medzinárodné tiesňové volania, monitorovanie hluku, kompas. a stále zapnutý výškomer.

Aktualizácia WatchOS 8, dostupná aj na starších modeloch priniesla vylepšenú detekcia pádov. Dokáže rozpoznať špecifické typy pádov spôsobených cyklistikou a inými typmi tréningu a schopnosť sledovať frekvenciu dýchania počas spánku. Aplikácia Breathe tiež prechádza na novú aplikáciu Mindfulness, ktorá obsahuje nový režim Reflect a riadené meditácie pre predplatiteľov Fitness Plus.

Prečítajte si: Ako fungujú sociálne siete: 5 dokumentov, ktoré ťa uvedú do obrazu
close

Chceš kupón na svoj ďalší nákup?

Si na správnom mieste! 🎁

Prihláste sa a získajte exkluzívne zľavy do našich partnerských obchodov a zostaňte aktuálny s našimi článkami. :')

Pre viac info si prečítaj našu ochranu údajov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *